Pulver vs flytende næring - Smartgrow

Pulver vs flytende næring

Næring som er flytende består av pulver og granulær ingredienser, men de er allerede blandet ut med vann som regel i lave konsentrasjoner når du kjøper dem. Når det gjelder næring vil man ha det mest kostnadseffektive produktet med høyest mulig kontroll & konsentrasjon, pulver næring har akkurat dette og mange fordeler til flytende næring.

Fordeler med pulver næring

 • Kostnadseffektivt
 • Kontroll
 • Konsentrasjon
 • Løselighet
 • Billigere frakt
 • Holdbarhet

Ulemper med pulver næring

 • Kan være vanskelig og måle
 • Støv i luften

Vi anbefaler bruk av helt vanlig vekt når man skal måle pulver næring slik at man oppnår de nøyaktige målene.

Konsentrasjon

Høyere konsentrasjon og høyere prosentandel av aktive ingredienser er noe av det sterkeste med pulver næring. Avhengig av utvinnings metodene kan dette gi konsentrasjoner på opptil 99%.

Allsidighet

Pulver produkter kan brukes på en mer allsidig måte enn flytende produkter. Nærings linjen til FloraFlex kan brukes i både jord, coco og reservoar for hydrosystemer. Flytende nærings produkter er mindre allsidig da de fleste produsenter har forskjellige produkter for de fleste dyrke metoder.

Kostnadseffektivitet

Pulver næring er veldig kostnadseffektivt fordi de eliminerer bekostning av frakt og håndtering av vann, overflødig kontainere og lav konsentrasjon av aktive ingredienser. Flytende baserte produkter har som regel en relativ kort levetid og temperatur toleranse noe som fører til at de kan bli ødelagt fort noe som fører til at de er mindre kostnadseffektive.

Holdbarhet

Meste parten av næringen kommer fra utenlandske produsenter og/eller er lagret i et lager som mange ganger ikke er oppvarmet. Heller ikke er lastebilene som de bruker. Alt dette betyr mye ukontrollert miljøer og væske er noe som varmer opp veldig enkelt. Under transport og lagring blir ikke temperaturene de meste flytende næringer må holdes på respektert. Dette fører til en drastisk redusert holdbarhet. Denne holdbarheten kan ikke være nøyaktig selv til det som er trykt på flasken. Videre ser man mange dyrkere lagre sine næringsstoffer i direkte lys, varme og ofte uten ordentlig lokk.

Holdbarheten av pulver næring er mye lettere å kontrollere. På grunn av det faktum at pulver næring ikke trenger konserveringsmidler fyllstoff eller stabilisatorer får å holde produktet jevnt blandet og suspendert, så vel som de ikke blir like lett varme som flytende næring er forskjellen mellom holdbarheten drastisk. Når lagret riktig har pulver næring en ubegrenset holdbarhet. Det eneste som kan dramatisk påvirke holdbarheten av pulver næring er hvis det blir vått.

Det beste er å oppbevare det i et skap slik at det er mørsk helst i et tørt rom. Det er best å holde store poser i et lagringsområde og bruke mindre f.eks plastikk beholdere med lokk eller lignende til å ha din ukentlige dose oppbevart i. Dette vil eliminere krysskontaminering, vann søl og alt annet fra å skje med store poser med pulver.

Fordeler med flytende næring

 • Allerede løselig
 • Kan være lett å måle

Ulemper med flytende næring

 • Dyrt
 • Konserveringsmidler & stabilisatorer
 • Holdbarhet
 • Delt opp i flere produkter

Flytende nærings kilder

Mest flytende næring starter som pulver og granulær. Ved hjelp av oppvarming, kjøling og andre prosesser er produsenter i stand til å solubilisere høyere mengder av ingredienser per volum av vann for å oppnå en høyere konsentrasjon. Problemet er når du oppnår en viss konsentrasjon du oppstår det som kalles nedfall. Mye av flytende næring som er på markedet har nedfall allerede forekommenhet på kjøpstidspunktet. Hvis du noen gang har fått en flytende næring som har klumper og biter i det allerede er dette tilfelle.

Problemet er med en gang stoffer begynne å falle ut av en løsning betyr det at formuleringen av næringen begynner å mangle deler og blir ufullstendig. Mesteparten av tiden er disse stoffene ganske vanskelig å solubilisere med mindre de satt gjennom ytterligere oppvarming og kjølings prosesser.

Mest flytende næring kommer vanligvis i en flaske løsning som har blitt vannet ned til ca 10% konsentrasjon. Flytende nærings selskaper tilbyr et bredt utvalg av produkter, men dessverre mange av dem er svært like. Fordi mange av disse produktene inneholder de samme ingrediensene i flere flasker er det lett å overbelaste eller skape en ubalanse i næringsstoff prosenter.

Dette kan forårsake blant annet ubalanse i ønsket nærings forhold, pH-lockout, samt mye oppsamling i mediet. Mange dyrkere bruker andre produkter for å bryte ned disse saltene som bygges opp og skyller det ut av media. Mange dyrkere ser en usunn plante som for eksempel har pH-lockout velger å tilføre flere næringsstoffer eller vanne enda tyngre, noe som gjør problemet verre.