Essensielle elementer - Smartgrow

Essensielle elementer

Planter trenger en rekke elementer for å nå sine fulle ernæringsmessige potensial. Tre av disse elementene-karbon, hydrogen og oksygen-er tatt inn gjennom luft og vann. De resterende må komme gjennom plantenes røtter.

Nedenfor er de essensielle elementene og hva de gjør for din favoritt plante. De er delt inn i tre kategorier: makro næringsstoffer, sekundær næringsstoffer og mikronæringsstoffer.

Alle disse essensielle elementene er inkludert i FloraFlex næringsstoffer. FloraFlex har utformet det som en enkel to del formel for både vekst og blomst sykluser for å gi deg muligheten til å improvisere og kontrollere prosessen med kunnskap om essensielle elementer.

 Makro næringsstoffer

Makro næringsstoffer - Smartgrow.no

Nitrogen (N) er det viktigste næringsstoffet for sterk energisk vekst, vibrant blad farge, og fotosyntese. I første halvdel av plantens liv tar den inn 80% av nitrogen som den har behov for i helheten av sin vekst syklus. Planter absorbere nitrogen gjennom sine røtter i et nitrat form, så for vårt formål kan veksthastigheten lett manipuleres ettersom hvor mye nitrogen vi mater plantene våre. (I FloraFlex sin næring er nitrogen lagret i del 1 av både V & B. Hvis du noen gang føler at du har et nitrogen mangel, er det bare å øke V1/B1 eller redusere V2/B2 i formelen for å få til ønsket EC eller PPM).

Fosfor (P) er nøkkelen til fotosyntese, slik at plantene kan konvertere energi fra sol/lys og andre kjemikalier til mat for planten. Det er også viktig for plante respirasjon, deres energilagring og overføring, og påvirker strukturen til en plante gjennom celledeling og cellevekst. Til syvende og sist, planter som mangler fosfor vil vise forkrøplet vekst og deres avkastning vil lide. I de tidlige stadier av vekst styrker fosfor plantene dine gjennom sunn rot utvikling. Når planten er i blomst hjelper det fremme utviklingen av blomster, øker størrelsen, og bistår med modning av plantene sine blomster/frukter. (Du vil finne fosfor eksklusivt i del 2: V2/B2 av FloraFlex sine nærings blandinger som gjør at du enkelt kan øke eller redusere mengden av fosfor i formelen som du ønsker.)

Kalium (K) forbedrer den generelle helsen til planter og er ansvarlig for å produsere høyere kvalitet blomster/frukter. Det hjelper å stimulere tidlig vekst i planter, fruktdannelse, fotosyntese, og opptaket av andre næringsstoffer, som øker protein, motstår insekter og sykdommer, og hjelpere i beskyttelse av plantene dine mot ekstreme temperaturer. (FloraFlex gir rikelig med kalium som trengs for plantene dine til å trives i V2, B1 og B2. Det er mindre kalium i V1).

 Sekundær næringsstoffer

 Sekundær næringsstoffer - Smartgrow.no

 

Sekundær næringsstoffer er ikke mindre avgjørende enn makro næringsstoffer, og er bare kalt "sekundær" fordi de fleste planter trenger dem i mindre mengder.

Kalsium (Ca) er viktig for den samlede plante styrke og fremmer energisk vekst av unge røtter og skudd. Det hjelper bygge celle vegger, gjør det mulig for celle forlengelse og celledeling, det er involvert i nitrogen metabolisme, reduserer plante respirasjon, stimulerer mikrobiell aktivitet, og hjelpemidler translokasjon av fotosyntese fra blader til blomster/frukter. (Nødvendige mengde vil bli funnet i V1 og B1).

Magnesium (Mg) er en komponent av klorofyll som fosfor, så er også nødvendig for fotosyntese. Det bidrar til å forbedre utnyttelse og mobilitet av fosfor, det er en aktivator og komponent av mange plante enzymer, og påvirker tidlig ensartethet av plantene dine. (Nødvendige mengde vil bli funnet i V2 og B2).

Svovel (S) bistår betydelig med dannelsen av klorofyll. Det bidrar til å opprettholde en mørk grønn nyanse og oppmuntrer energisk plantevekst. Det bidrar også til å produsere proteiner, enzymer, aminosyrer og vitaminer, og bistår i sykdomsresistens.  (Nødvendige mengde vil bli funnet i V2 og B2).

 Mikronæringsstoffer

Mikronæringsstoffer - Smartgrow.no

"Micro" høres enda mindre viktig enn "sekundær", men selv om plantene dine krever bare spormengder av mikronæringsstoffer, kan de ikke leve uten dem. FloraFlex har sørget for at du har de nødvendige mengder av disse elementene for plantene dine, samtidig sikre at de holder godt under tungmetall krav.

Alle mikronæringsstoffer vil bli funnet i del 1. Hvis du noen gang opplever mikro mangler skaler tilbake og bruk FloraFlex sin milde formel med forholdet 1:.75 til plantene dine ser sunn ut igjen. Den første uken av vekst og den første av blomst i den milde formelen vil hjelpe hvis du hvis du har problemer.

Bor (B) bidrar til cellevegg styrke, hjelper i celle utvikling og divisjon, er nødvendig for sukker transport og hormon utvikling, og er viktig i viktige vekst deler av planter som rot tupper og nye blad knopper.

Kobber (Cu) hjelper med å forbrenne nitrogen, dannelsen av klorofyll og fremmer vekst gjennom enzym aktivitet, øker sukker innhold, forsterker farge, og forbedrer smaken.

Jern (Fe) fungerer som et oksygen stativ, fremmer dannelse av klorofyll, og hjelper med respirasjon og fotosyntese.

Mangan (Mn) hjelpemidler i klorofyll syntese ved å aktivere fett formende enzymer, øker tilgjengeligheten av (P) og (Ca), og hjelper i elektron transport under fotosyntese.

Molybden (Mo) konverterer nitrater til aminosyrer i planter og konverterer uorganisk fosfor til en organisk form. Enkelt sagt: det hjelper planter å bruke nitrogen.

Sink (Zn) hjelpemidler i utviklingen av enzymer og hormoner, er nødvendig for klorofyll produksjon, fremmer karbohydrater og stivelse formasjon, og hjelper med modningstiden til planter.

  Ikke inkludert og hvorfor

Ikke inkludert og hvorfor - Smartgrow.no

Klor (Cl) er nødvendig i svært små mengder, og det er vanligvis nok i vannforsyningen. Klorid toksisitet er et mer vanlig problem, og dette er grunnen klorid er vanligvis ikke inkludert i de fleste nærings linjer inkludert FloraFlex sin.

Nikkel (Ni) har blitt identifisert som et vesentlig element i bare noen få frukt avlinger og vår favoritt plante er ikke en av dem.